Veelgestelde vragen

 • Is het mogelijk shutters toe te passen op de badkamer?

  Het is geen enkel probleem om de shutters van welke soort dan ook toe te passen op de badkamer. Mocht de shutter echter enorm veel in aanraking komen met water, dan is een PVC shutter de veiligste optie.

 • Nemen shutters veel licht weg uit de ruimte waar deze geplaatst worden?

  Nee, in tegendeel. Door de ronde vorm in de lamel wordt het licht juist naar binnen weerkaatst om zo toch voldoende licht binnen te houden.

 • Hoe lichtdicht zijn shutters?

  Shutters zijn opgebouwd uit ontzettend veel bewegende houten delen, waardoor deze nooit 100% lichtdicht af zullen sluiten zoals bijvoorbeeld een rolluik. 95% Is echter wel haalbaar door de toepassing van sponningen tussen de panelen en het gebruik van de L-frames om zo de meeste lichtdoorlatende naden af te sluiten.

 • Kan ik mijn ramen nog blijven gebruiken nadat shutters zijn geplaatst?

  Uiteraard zal er altijd naar de beste oplossing gezocht worden om shutters voor uw ramen te monteren én de functie van het raam te behouden.

 • Hoeveel onderhoud heb ik aan de shutters?

  Het enige onderhoud wat u heeft is het afstoffen van de shutters en eventueel met een vochtige doek poetsen indien deze erg vies zijn geworden. Het is niet nodig de shutters eens in de zoveel tijd opnieuw te verven, daar deze zorgvuldig zijn gespoten met een twee componenten grondverf en lak.

 • Zodra de shutters zijn gemonteerd, hoe kan ik dan nog mijn ramen bereiken om deze bijvoorbeeld te wassen?

  Er zal altijd worden gezorgd dat de shutters voor het raam weg kunnen. Dit kan zijn door deze simpelweg open te laten scharnieren, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een paneel uitneembaar te maken en deze vast te maken met magneten. Wat het montagetype ook mag zijn, u zult altijd uw ramen kunnen bereiken.

 • Shutters zijn gemaakt van hout, zullen deze niet kromtrekken als gevolg van warmte en/of vocht?

  Nee. Al het hout wordt zorgvuldig geselecteerd en ovengedroogd om ervoor te zorgen dat er geen vocht meer in het hout zelf achterblijft. Vervolgens worden alle onderdelen technisch verlijmd om zo eventueel kromtrekken te voorkomen. Als extra opmerking kunnen wij u meegeven dat lindehout sowieso stabiele houtsoort is welke van nature een vrij rechte nerf heeft, en daarom nauwelijks te lijden heeft onder vocht en warmte.